Repterekről befelé - GRAN CANARIA (Kanári Szigetek)

Repterekről befelé - GRAN CANARIA (Kanári Szigetek)

Repterekről befelé - GRAN CANARIA (Kanári Szigetek)

  • Kofferkuli
  • 2018-08-30 17:59:01

Tengerparti landolást olcsó buszút követ.

Egyre kedveltebb utazási célpont a magyar utazók között a Kanári-szigetek fővárosa Las Palmas de Gran Canaria. A tengerparti repülőtérre érkezve busz úttal kezdődik a nyaralás. A Gran Canaria repülőtérről ugyanis a sziget majdnem minden városába közvetlen busz járat indul igencsak baráti áron. A reptéren majdnem mindegyik busz keresztülmegy, így tényleg a reptér elhagyási lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt. A következőkben megpróbáljuk a leggyorsabb lehetőségeket megosztani Veletek.

Reptér → Las Palmas

A sziget fővárosába számtalan buszjárattal is el lehet jutni. A buszokra a buszvezetőnél lehet jegyet váltani. A reptértől a város központjáig azút körülbelül 25-30 percet vesz igénybe.

  • 91-es járat: a reptérről közvetlenül Las Palmas városába tartó járat, csak a fővároson belül áll meg, végállomása a központi pályaudvarnak számító Santa Catalina megálló.

Menetrend és az összes megálló

  • 60-as járat: A repülőtérről induló 60-as busz talán a leggyorsabb lehetőség bejutni Las Palmas központjába. A busz mindössze 5 helyen áll meg, útja során érinti a San Telmo központi állomást is, mielőtt továbbhalad Santa Catalina végállomás felé.

Menetrend, és az összes megálló

  • További járatok Las Palmasba: 1, 5, 11

Ár: A reptértől a végállomásig a buszutak ára 2,95 €, San Telmo megállóig pedig 2,3 €

Taxi: A Kanári-szigeteken a taxiárak sincsenek annyira elszállva, a reptértől a városközpontba, vagy közvetlenül a hotelbe 28-35 € között mozog egy autó ára.

Reptér → Maspalomas

Gran Canaria második legnagyobb városába pont olyan egyszerű eljutni, mint a fővárosba.

  • 66-os járat: A reptérről óránként indul egyenesen Maspalomas városába, a városba beérve majdnem utcánként áll meg, így minden hotel egyszerűen megközelíthető vele. Az út körülbelül 35 percig tart.

Menetrend, és az összes megálló

  • 90-es járat: Telde városából indul és a reptéren át Maspalomasba, így felszállásnál figyelni kell, hogy melyik irányba akarunk menni. Útja során majdnem minden városban, ami útba esik megáll, így ha valaki nem Maspalomasba megy, hanem egy környéki kisvárosba, akkor is megéri a 90-es busszal menni.

Menetrend és az összes megálló

  • További járatok Maspalomasba: 1, 5

Ár: A reptértől Maspalomas városáig 4,05 €-ba kerül a menetjegy.

A buszközlekedést Gran Canaria szigetén a Global busztársaság biztosítja, további információkat és az összes járat részletes menetrendjét és útvonalát az alábbi linken találod meg.


Hírlevél

Csatlakozz Kofferkuli klubunkhoz, hogy ne maradj le egy-egy hihetetlenül olcsó repülőjegy, vagy éppen szállás lehetőségről. A klubtagoknak rendszeresen "meglepetés" ajánlatokkal kedveskedünk.