Repterekről befelé - LANZAROTE

Repterekről befelé - LANZAROTE

Repterekről befelé - LANZAROTE

  • Kofferkuli
  • 2018-08-30 18:05:58

Az az érzésed, hogy a tengerben fogtok landolni? Akkor bizony Lanzarote-ra tartasz.

A barátságos, közvetlenül a tengerparton fekvő Lanzarote Airport-ról a sziget minden nagyobb és kisebb városa busszal könnyen elérhető. A buszok nem közlekednek olyan gyakran, főleg a hétvégente, ezért érdemes előre megnézni, hogy mikor megy a számunkra megfelelő busz. A szigeten minden buszjáratot az Intercity Bus Lanzarote üzemeltet, melynek weboldalán az összes járat menetrendjét megtalálhatjátok térképpel együtt. A buszokra jegyet mindig a sofőrnél lehet váltani.

Reptér→ Arrecife

Az Arrecifébe tartóknak érdemes az Intercambiador végállomásig menni, onnét a városközpont csak pár perc sétára van és a part és a város legnagyobb strandja pedig pár másodperc sétára van, ezenkívül rengeteg csatlakozási lehetőség is van.

  • 22-es járat/23-as járat: A reptérről indul és Playa Honda város hoteljeit érintve halad tovább Arrecife városába. Végállomása az Inercambiador megálló. A 22-es jelzésű busz csak hétköznap közlekedik és minden 25 percben indul, hétvégente 23-as jelzésre vált, és kicsivel több megállót érintve ér el végül a sziget fővárosáig. Hétvégente és az ünnepnapokon 50 percenként indul.

A részletes menetrendet itt találjátok.

Ár: A jegy ára a reptéről a végállomásik 1,4 €

Reptér→ Puerto del Carmen→Playa Blanca

Aki a sziget déli részén tölti a vakációját, annak a 161-es busz az ideális választás a landolás után.

  • 161-es járat: a reptér mindkét termináljánál megáll, így nem kell sokat gyalogolni a leszállás után. A busz egyből dél felé veszi az irányt és először az üdülőparadicsom Puerto del Carmenba megy, majd pedig folytatja útját a sziget csücske felé, a híres Playa de Papagayo strand mellett fekvő Playa Blanca városába. A járat hétköznaponta félóránként, szombatonként óránként, vasárnaponként két óránként közlekedik. A jegy ára Playa Blanca-ig 3,3 €.

A részletes menetrendet az alábbi linken tudjátok megnézni.

Taxi:

A reptérről taxival is továbbutazhatunk, az árak egyáltalán nem horribilisek. Arrecife városába már 10 € körül elvisznek, a 35 km-re délebbre fekvő Playa Blaca városába viszont már olyan 25-30 € is lehet az út. Érdemes a soförnél előre megkérdezni az érakat, ha a taxit választjuk.

Hírlevél

Csatlakozz Kofferkuli klubunkhoz, hogy ne maradj le egy-egy hihetetlenül olcsó repülőjegy, vagy éppen szállás lehetőségről. A klubtagoknak rendszeresen "meglepetés" ajánlatokkal kedveskedünk.