Repterekről befelé - MADRID

Repterekről befelé - MADRID

Repterekről befelé - MADRID

 • Kofferkuli
 • 2018-08-30 18:12:35

Madridba érkezve talán az a legnagyobb kérdés, hogy a rengeteg tömegközlekedési lehetőség közül melyiket válasszuk a város központjába való bejutáshoz. A madridi Barajas reptér európai nagyvároshoz méltóan remek és gyors utakat kínál a spanyol fővárosba.

A taxik mellett busszal, metróval és vonattal van lehetőségünk utazni. A reptéren landolva érdemes megnézni, hogy melyik terminálon vagyunk (összesen négy darab van), hiszen a különböző szolgáltatások más-más terminálról indulnak. A terminálok egyébként könnyen átjárhatóak a reptéri shuttle buszokkal.

Metró:

A repteret a Nuevos Ministerios vasútállomással a 8-as (rózsaszín) metróvonal köti össze. A járatok a 4-es terminálról (T4) indulnak, viszont van megállójuk a 2-es terminál első emeletén is. A metróra a jegy 4,50-5,00 €-ba kerül attól függően, hogy melyik zónába szeretnénk a metróval/metrókkal eljutni. A 8-as metróról több átszállási lehetőségünk is van, attól függetlenül, hogy a város melyik részét szeretnénk először meglátogatni,vagy, hogy éppen hol foglaltunk magunknak szállást. A 8-as metró reggel hattól éjjel fél kettőig közlekedik.

Átszállási lehetőségek:

 • Mar de Cristal megálló: 4-es (barna) metró
 • Colombia megálló: 9-es (lila) metró
 • Nuevos Ministerios végállomás: 10-es (sötétkék) és 6-os (szürke) metró.
 • A végállomásnál a 10-es metróra átszállva a Santiago Bernabéu stadion egy megállóra van a Hospital Infanta Sofia irányába

Madrid teljes metró-térképét itt találjátok

Vonat:

A spanyol RENFE cég által működtetett vonatok a 4-es terminál -1. emeltéről indulnak (csak úgymint a metrók) és Madrid minden fontos vasútállomásán megállnak. A C-1 névre hallgató vonatra a jegyek 2,60 €-ba kerülnek.

A vonat a következő pályaudvarokon áll meg:

 • Chamartín: Madrid második legnagyobb vasútállomása
 • Nuevos Ministerios
 • Atocha: Madrid legnagyobb pályaudvara, átszállási lehetőség a regionális, a nemzeti és nemzetközi vonatokra is
 • Méndez Álvaro: Nemzetközi buszállomás
 • Príncipe Pío: a C-1-es vasút végállomása

A vonatra helyszínen automatákból lehet jegyet váltani. A vonatok reggel 6-től éjjel fél 3-ig közlekednek fél óránként.

Busz:

A legegyszerűbb módja a központi pályaudvarra, az Atocha-ra való bejutás a Exprés Aeropuerto, vagyis a reptéri expressz buszjárat, melynek 203-as járata hivatalos neve. Ezek a buszok a nap 24 órájában az év minden napján közlekednek. Napközben 15-20 percenként indulnak, éjszakánként pedig 35 percenként. Az éjszakai buszok a N27 Exprés Aeropuerto névre hallgatnak és nem az Atocha pályaudvarra mennek, hanem a Cibeles megállóig.

A buszjegy 5,00 €-ba kerül és a buszsofőrnél tudjuk megvásárolni. A busz a reptér négy terminálja közül háromnál megáll: T1, T2, T4.

Részletes menetrend.

Egyéb járatok a reptérről:

 • 200-as járat: A repteret a nemzetközi buszmegállóval, az Avenida de América-val köti össze. Eza járat a T1, T2 és a T4 terminálon is megáll.

Menetrend.

 • 101-es járat: A repteret Canillejas-szal köti össze. A busz csak a T1-es terminálnál áll meg. Menetrend.

Távolsági buszok:

A reptérről van lehetőség távolsági buszokkal Spanyolország szinte minden nagyvárosába közvetlenül eljutni. Lejjebb a távolsági busztársaságok honlapjainak linkjeit találjátok, itt tudtok böngészni a lehetőségek közül:

Ha a távolsági buszokat vesszük igénybe, érdemes előre tájékozódni, hogy melyik busztársaság melyik terminálról indítja a járatait.

Hírlevél

Csatlakozz Kofferkuli klubunkhoz, hogy ne maradj le egy-egy hihetetlenül olcsó repülőjegy, vagy éppen szállás lehetőségről. A klubtagoknak rendszeresen "meglepetés" ajánlatokkal kedveskedünk.