Repterekről befelé - MÁLTA

Repterekről befelé - MÁLTA

Repterekről befelé - MÁLTA

  • Kofferkuli
  • 2018-08-30 18:20:19

Üdvözöljük a Máltai Nemzetközi Repülőtéren, a kinti hőmérséklet 35 Celsius-fok, na igen...de hogyan tovább?

Máltára megérkezve a sziget szinte minden városába közvetlenül el tudunk jutni busszal, ami az egyetlen módja a reptér elhagyására, persze csak ha a tömegközlekedést nézzük. Ha kicsivel kényelmesebb továbbutazásra vágyunk, akkor foglalhatunk magunknak előre shuttle kisbuszt, vagy foghatunk egy taxit, de autóbérlésre is van természetesen lehetőség.

Busz:

A busz járatokról úgy általánosságban annyit érdemes tudni, hogy a buszmegálló közvetlenül a terminál bejárt mellett található, és a buszsofőrnél lehet a buszokra jegyet váltani. A jegyek a lyukasztástól számítva két órán át érvényesek.

  • Ár: A buszokra június közepétől október közepéig 2,00 €, ezt nevezzük nyári időszaknak. A téli időszakban pedig 1,50 €-b kerülnek a jegyek. Az éjszakai járatok picivel drágábbak, 3,00 €-t kell értük fizetnünk.

A buszok menetrendje nagyban változik hétvégente, így érdemes előre megnézni minden járat menetrendjénél a hétvégi menetrendeket is!

Taxi:

A reptéri taxik a szigeten igen korrekt árakon és átverés nélkül dolgoznak, muszáj is nekik, hiszen nem a sofőr számítja ki az út árát. Jegyet a reptéri bódéban kell váltani és ezzel a jeggyel tudunk beszállni a taxiba. Az árak városonként vannak lefixálva. Az árakat a városokkal párosítva itt találjátok.

Shuttle: A reptéren természetesen igényelhetünk shuttle busz szolgáltatási is, számos cégtől. A teljesség igénye nélkül bemutatunk nektek pár szolgáltatót.

  • Malta Transfer: A Malta Transfernél foglalhattok helyet magatoknak shuttle kisbuszokban, de akár privát kisbuszt is kérhettek, persze némi felárral. Online ki tudjátok választani, hogy melyik hotelbe szeretnétek menni és a rendszer automatikusan megmondja, hogy mennyiért visznek el oda. Egy vallettai hoteliga a transfer körülbelül 16,00 €-ba kerül.

Online fogalalás

  • Active Cabs: Ez a szolgáltató nem csak kisbuszokat, hanem autókat is üzemeltet, a foglalásnál tudjuk kiválasztani a megadott lehetőségekből, hogy milyen autóval vagy kisbusszal szeretnénk menni. Az árak viszonylag batátiasak, a San Giljan-i Intercontinental Hotelbe például 15,00 €-ért visznek minket el.

Online foglalásReptér → Luqa

Ha reptérről Luqa városába szeretnénk eljutni, akkor igen csak egyszerű dolgunk van, hiszem az összes reptéri busz érinti a várost. Ez azt jelenti, hogy az X1, X2, X3 és az X4-es jelzésű járat is megfelel. Igazából elég akár egy megállót is menni és a Mitjr megállónál leszállni, onnét csak pár száz méterre és 10 perc sétára van a városközpont.

a taxi Luqa városába 11,00 €-ért visz minket el.

Reptér → Valletta

Málta fővárosába legegyszerűbben az X4-es jelzésű busszal jutunk el. Ez a busz viszont nem a reptérről indul, hanem Birzebuggia városából, így előfordulhat, hogy az indulási ideje nem lesz másodpercre pontos. A busz reggel fél 11-től este fél 11-ig közlekedik és fél óránként indul. Ha egészen a végállomásig megyünk, akkor Valletta közvetlen belvárosába érünk. A busz részletes menetrendjét itt találjátok

A taxi ára a szigetország fővárosáig 15,00 €.

Reptér → Gzria, Sliema, San Giljan (St. Julian’s angolul)

Ha a fővárossal “szemben” lévő városkába vágyunk, akkor az X2-es jelzésű buszt nekünk találták ki. A reptérről induló, majd Marsa és Msida városán át tart Griza felé, hogy onnét tovább menjen Sliema és San Giljan tengerparti városokba. Az út a végállomásig körülbelül egy órán át tart. Az X2-es járat reggel 6-től este 11-ig óránként közlekedik. A részletes menetrendet itt találjátok

Taxi árak az X2-es busz útvonalán:

Gzira: 20,00 €

Sliema: 20,00 €

San Giljan (St. Julian’s): 20,00 €

Reptér → Birkirkara, Attard, Mosta, Burmarrad , Bugibba,

A Máltai Nemzeti Akváriumnak otthont adó, a sziget északi felében fekvő Bugibba, turista paradicsomba is átszállás nélkül egyszerűen eljuthatunk a reptérről. Útja során a sziget közepén fekvő városokat is érintve halad a tengerparti városig az X3-as jelzésű busz. A busz menetideje a végállomásig 1 óra és 10 perc. Ha a távolságot nézzük, akkor ezen a járaton mindenképpen nagyon megéri az a 1,50 vagy 2,00 € jegyár. Az X3-as járat reggel fél 6-tól este fél 11-ig közlekedik. Óránként egy járat indul, minden órában pontosan félkor. A busz részletes menetrendjét minden megállóval és térképpel az alábbi linken találjátok.

Az északi városok természetesen taxival is megközelíthetők, még pedig a következő árakon:

Birkirkra: 20,00€

Attard: 20,00 €

Mosta: 22,50 €

Burmarrad: 25,00 €

Bugibba:25,00 €

Reptér → Birzebbuga

A sziget déli csücskében fekvő Birzebbuga városába az X4-es jelzésű busszal tudunk eljutni, csak úgy mint a fővárosba Vallettába, azonban figyelnünk kell arra, hogy ebben az esetben a másik irányba tartó járatra kell felszállnunk. Az út körülbelül fél órán át tart. A busz hétköznapont fél óránként közlekedik. A részletes menetrendet itt találjátok.

Taxi Birzebbuga városába 15,50 €-ba kerül

Reptér → Cirkewwa → Gozo

A reptérről Cirkewwa városába az X1-es busszal tudunk eljutni, ami közvetlenül a kikötőben rak ki minket, ahonnét továbbutazhatunk komppal Gozo szigetére.

X1: A buszút a reptértől az északi kikötővárosig kicsivel több mint egy óra és tíz perc. Hétköznaponta és hétvégente is a busz félóránként közlekedik hajnaltól késő estig.

A részletes menetrendet és az út közben érintett városokat itt találjátok

A taxi ára Cirkewwa városába 32,00 €

Komp: Cirkewwa városából komppal jutunk el Gozo-ra. Ha jármű nélkül utazunk, akkor a felnőtteknek a jegy 4,65 €. 3-12 éves közötti gyerekeknek pedig 1,15 €. A komp Mgarr város kikötőjébe visz minket. Gozora és Gozoról is háromnegyed óránként indulnak a hajók, a részletes menetrendet itt találjátok

Jegyeket a kikötőben tudtok venni.

Hírlevél

Csatlakozz Kofferkuli klubunkhoz, hogy ne maradj le egy-egy hihetetlenül olcsó repülőjegy, vagy éppen szállás lehetőségről. A klubtagoknak rendszeresen "meglepetés" ajánlatokkal kedveskedünk.